Nieuwe Windows Installatie Nijmegen

Windows opnieuw installeren laptop

Windows is al decennialang het meest gebruikte besturingssysteem van laptops. Hoewel miljoenen zakelijke en particuliere computergebruikers er dagelijks mee werken, is de software niet foutloos. Door uiteenlopende oorzaken kunnen laptops traag worden en vervuild raken. Opschonen kan tijdelijk uitkomst bieden, maar in sommige gevallen wordt het beste resultaat bereikt als u Windows opnieuw en volledig schoon installeert, dus zonder overbodige extra’s.

Windows opnieuw installeren is niet zonder risico’s. Om te voorkomen dat u belangrijke gegevens kwijt raakt of met een computer komt te zitten die niet meer start, is het aan te raden de herinstallatie door een expert te laten uitvoeren. Voor de computerspecialisten van Computershop Millingen is dit dagelijks werk!

Zelf Windows opnieuw installeren? Neem voorzorgsmaatregelen!

Windows opnieuw installeren lijkt misschien gemakkelijk, maar kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Als u slecht voorbereid te werk gaat kunt u belangrijke bestanden kwijtraken of met een computer komen te zitten die niet meer opstart. Het belangrijkste is dat u een goede back-up maakt van uw belangrijke bestanden, zoals:

  • Foto’s, documenten, muziek en video’s
  • E-mail berichten en adresboek
  • Wachtwoorden
  • Favorieten en bookmarks
  • Andere voor u belangrijke bestanden, ook op andere partities van de harde schijf (zoals D:)

Gebruikt u speciale programma’s waarvoor installatie-cd’s of activatiecodes nodig zijn? Het kan aan te raden zijn deze te verzamelen voor u begint met de herinstallatie van Windows. Check bij oudere cd’s en dvd’s ook vooraf of ze nog werken, dat is niet vanzelfsprekend als ze een aantal jaren in de kast hebben gelegen.

Laat u uw pc of laptop met Windows opnieuw installeren door Computersforyou.nl dan wordt voor elke herinstallatie een dubbele back-up gemaakt van uw bestanden en cruciale gegevens. Ook wordt een checklist gemaakt van de geïnstalleerde programma’s, printers, e-mail accounts, etc. op uw computer.

Recovery, upgrade of schone installatie

Er zijn drie manieren om Windows opnieuw te installeren:

  1. De recovery installatie. Met een cd, dvd of verborgen gedeelte (partitie) op de harde schijf van uw computer wordt de computer teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hoewel een recovery de meest gemakkelijke installatie is, heeft het een aantal nadelen. Zo wordt door fabrikanten vaak overbodige software mee geïnstalleerd op uw computer, die de computer vertraagt. Ook wordt de computer in feite teruggezet zoals hij was bij aanschaf, dus kan de software inmiddels verouderd zijn.
  2. De upgrade installatie. Hiermee wordt het oude besturingssysteem in feite niet verwijderd, maar overschreven door de nieuwere versie. Hoewel ook dit een relatief gemakkelijke installatie is, zitten er een haken en ogen aan. Omdat de oude systeembestanden deels blijven bestaan, loopt u met een upgrade het risico dat er vervuiling achterblijft of dat het systeem niet helemaal stabiel draait.
  3. De schone installatie. Hiermee wordt – na het maken van een back-up – de hele computer helemaal leeggemaakt en wordt de Windows installatie uitgevoerd alsof de computer helemaal nieuw is. Deze vorm van installeren is wat ingewikkelder dan de andere opties, maar levert ook het beste resultaat op. De software is weer helemaal schoon, virusvrij en correct geïnstalleerd.

Als u Windows opnieuw laat installeren door Computershop Millingen, wordt altijd een schone installatie uitgevoerd.

Laat Windows opnieuw installeren door Computersforyou.nl

Wilt u de (her)installatie van Windows overlaten aan professionele computerspecialisten? De experts van Computersforyou.nl hebben jarenlange ervaring met het installeren van de verschillende Windows versies. Ook wordt voorafgaand aan een herinstallatie uw computer even goed nagekeken, zodat u zeker weet dat alle onderdelen nog betrouwbaar zijn en de computer nog een tijd mee kan.

Computershop Millingen biedt particuliere en zakelijk klanten in heel Nederland een oplossing:

Van maandag tot en met zaterdag zijn wij op afspraak geopend, waar we u en uw laptop graag ontvangen.

Schuiven naar boven